søndag den 25. januar 2009

Safari og afslapning

Saa har jeg igen faaet mig taget sammen til at lave et indlaeg - det kraever lidt taalmodighed naar nettet er saa langsomt, men nu maa jeg fortaelle lidt om vores fantastiske safari.

Vi tog afsted sidste soendag og brugte hele dagen paa at koere til en lille by, der hedder Iringa.
Paa vejen koerte vi igennem en lille nationalpark der hedder Mikumi, hvor vi haabede allerede at komme til at se nogle dyr. Vi koerte paa en stor landevej, saa jeg regnede ikke rigtig med at der var nogle dyr, der ville komme taet paa, og vi koerte ogsaa i lang tid uden at se et eneste, men lige pludselig saa vi en elefantflok helt oppe ved vejkanten - fantastisk!
Vi endte ogsaa med at se flere andre dyr i Mikumi, men de fleste var rimelig langt vaek, og vi koerte meget hurtigt forbi dem. Efter vi var koert ud af parken koerte vi et godt stykke langs en skraent, hvor det vrimlede med bavianer langs med vejen. Vores chauffoer mente desvaerre at han havde meget travlt - han koerte i hvert fald meget hurtigt forbi dem - saa naaede slet ikke at faa et ordentligt billede af dem. Men her var vores safari jo slet ikke begyndt endnu.

I Iringa overnattede vi paa et udemaerket hotel - ikke noget at raabe hurra for, men der var vand i bruserne (det har vi ikke altid her i Bahari) og spejle (noget der slet ikke er her). Desuden var der en del koeligere, fordi Iringa ligger oppe i bjergene - det var meget rart at vaagne op uden at vaere badet i sved for en gangs skyld!

Mandag morgen koerte vi saa videre mod Ruaha National Park, hvor vi skulle paa safari. Turen dertil tog tre timer, og vi koerte naesten hele vejen paa nogle meget ujaevne grusveje - meget humblende! Men endelig ankom vi til parken. Ved indkoerslen til parken var der en flod, med en masse flodheste og krokodiller og bagved flere giraffer - det virkede meget uvirkeligt og foeltes mest som om man var i zoo, men som vi koerte mere rundt i parken, gik det mere op for en at del altsaa er fuldstaendig fritlevende dyr.

Vi saa fra starten en masse elefanter og giraffer og efter ikke mere end en halv time, stoppede vi brat op, fordi en af vores chauffoere havde spottet en loeveflok. De laa og puttede sig i graesset forholdsvis taet paa vejen!

Her er lige et billede af et par af dem (det var ikke saa let at faa nogle ordentlige billeder af dem, da de gemte sig ret godt i graesset)


Vi koerte rundt i parken i flere timer, og saa en hel masse dyr - flest elefanter, giraffer og zebraer.

Her er nogle forskellige billeder fra safarien













Vi overnattede inde midt i parken i de laekreste hytter med den bedste udsigt - det var simpelthen paradis! Kunne godt have boet der i meget laengere tid. Hytterne laa lige ned til en lille flod med masser af flodheste og girafferne vandrede rundt lige bagved floden.
Om natten var der nogle, der havde haft besoeg af en elefant helt oppe ved deres hytte - den havde trampet en del bevoksning ned og revet to mindre traeer op!

Her er lige et par billeder af hytten, som jeg boede i, og udsigten derfra





Efter vi er kommet hjem fra safarien, har vi ikke lavet saa meget - bare hygget og vaeret en del paa stranden, og saa var vi lige til beachparty i fredags!

I morgen starter vi med at undervise i skolerne, saa det bliver rigtig spaendende.
Nu vil jeg toeffe op i seng, saa jeg kan vaere frisk og udhvilet til foerste skoledag!

1 kommentar:

  1. Fantastiske billeder Maria - er det ok, hvis vi kommer ned og besøger dig, fx med næste fly?

    Nå ikke - men så må du have held og lykke med arbejdet i de næste uger.

    SvarSlet